Sik Domonkos: A modernizáció ingája (könyvbemutató)

Sik Domonkos: A modernizáció ingája

Sik Domonkos: A modernizáció ingája

Sik Domonkos A modernizáció ingája című könyvét bemutatja Wessely Anna, Rényi Ágnes, Somlai Péter és a szerző, moderátor: Pál Dániel Levente

A modernizáció ingája címen jelent meg Sik Domonkos könyve a Társadalomtudományi Kar támogatásával. A könyv szociológiaelméleti alapon keres válaszokat a modernizáció logikájára és tesz megállapításokat a hazai társadalom kordiagnózisáról.

Hogyan képzelhető el egy olyan kritikai társadalomelmélet, ami a magyar társadalomfejlődés sajátosságiból indul ki? Mi köze az állampolgári szocializációnak és az autonómia kialakulásának a késleltetett modernizáció problematikájához? Miként használhatók fel e kérdések vizsgálatához az olyan társadalomelméletek mint Habermas kommunikatív cselekvéselmélete, Bourdieu habitus- és mezőelmélete, Luhmann rendszerelmélete, Honneth elismeréselmélete, Latour cselekvő-hálózat elmélete vagy White hálózatelmélete, valamint az olyan fenomenológiai elemzések mint Lévinas morál születésére, Arendt politikai cselekvésre vagy Merleau-Ponty és Waldenfels vad értelemképződésre vonatkozó vizsgálódásai? Hogyan kapcsolhatók egymáshoz e különböző szerzők eltérő problémából kiinduló, többféle gondolkodói hagyományban gyökerező gondolatai? Mi következik mindebből a modernizáció logikájára és a hazai társadalom kordiagnózisára vonatkozóan? Ezeket a kérdéseket kutatja Sik Domonkos A modernizáció ingája című könyve.

Időpont: 2012. június 15. 17:00-19:00

Helyszín: Cseh-Szombathy terem, ELTE TáTK Lágymányosi Campus, Északi Tömb (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A 0.100/B)

Facebook Event

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s